HACCP

HACCP

Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP)

HACCP standard sertifikat cena sertifikacija Srbija

De HACCP-norm helpt u om de voedselveiligheid binnen uw organisatie voortdurend te monitoren en effectief te beheren. Het HACCP-systeem is een belangrijk hulpmiddel voor het verbeteren van de bedrijfsvoering en processen, waardoor het product veiliger wordt voor de consument.

Risicoanalyse en kritieke controlepunten (HACCP, in het Engels “Hazard Analysis and Critical Control Point”) vertegenwoordigt een systematische preventieve benadering van voedselveiligheid die fysieke, chemische en biologische gevaren aanpakt. Het is een preventieve procedure waarbij de fabrikant bepaalde kritieke punten in de voedselproductie observeert, controleert, identificeert en analyseert om besmetting te voorkomen.

Dankzij de best practices die volledig zijn afgestemd op en voldoen aan alle criteria van de Codex Alimentarius Commission (CAC), opgericht door de Wereldgezondheidsorganisatie en de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties, is de HACCP-norm essentieel voor het naleven van alle nationale en internationale voorschriften met betrekking tot voedselveiligheid en -integriteit. De norm is geschikt voor primaire en secundaire producenten, maar ook voor verwerkers en veel bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie, omdat het vaak een belangrijke rol speelt in de succesvolle marketing van hun producten. HACCP, soms verkeerd naar verwezen als de HASAP-norm of het HASAP-certificaat, vertegenwoordigt een systematische aanpak om producten te beschermen door middel van de hieronder beschreven maatregelen.

Het HACCP-systeem is gebaseerd op het implementeren van maatregelen om veilige producten te maken, zoals:

  • Technische vereisten in de faciliteit, zoals het gebruik van afwasbare oppervlakken op vloeren (keramiek, epoxyharsen, sanitaire plinten, etc.), muren, werkoppervlakken en alle andere gebieden waar voedsel wordt gehanteerd.
  • Hygiënische minimumvereisten voor het onderhoud van alle oppervlakken, gereedschappen, machines en andere werkmaterialen.
  • Opstellen van documentatie om het HACCP-systeem te controleren.
  • Certificering van het HACCP-systeem voor voortdurende verbetering en onderhoud – HACCP-inspecties.

Elke organisatie die de HACCP-norm in haar activiteiten implementeert, krijgt de mogelijkheid om een certificaat te verkrijgen, waarmee de naleving van alle nationale en internationale voedselveiligheidsvoorschriften wordt aangetoond. Tegelijkertijd stelt het de organisatie in staat om haar activiteiten gemakkelijker en effectiever op bredere markten uit te voeren.

VOORDELEN

Jačanje poverenja u kompanije sa TISAX sertifikatom cena Srbija

Door vertrouwen op te bouwen en de belangrijkste aspecten van het certificeringsproces te begrijpen, ontstaan stabiele en vriendschappelijke relaties die als basis dienen voor zakelijke vooruitgang.

  • icon Voldoen aan de wettelijke vereisten en zorgen voor efficiënter inspectietoezicht
  • icon Verbeteren van het concurrentievermogen van uw organisatie op de markt
  • icon Vertrouwen winnen bij onderhandelingen met klanten en eindgebruikers
  • icon Vereenvoudigen van verdere vooruitgang en toekomstige certificering van complexere normen zoals ISO 22000, IFS, BRC en FSSC 22000

GERELATEERDE NORMEN