ISO/FSSC 22000

ISO/FSSC 22000

Management van voedselveiligheid

ISO FSSC 22000 standard cena Srbija Sistem menadžmenta bezbednosti hrane

ISO 22000 is de eerste internationale norm voor het beheer van voedselveiligheid die de vereisten voor alle organisaties in de gehele voedselproductie- en distributieketen vastlegt, om veilige producten voor de eindconsument te garanderen. De norm is ontwikkeld door een samenwerking tussen de Foundation FSSC (The Foundation for Food Safety System Certification) en de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO).

ISO 22000-certificering integreert de vereisten van het HACCP-systeem en ISO 9001, maar omvat ook het voorspellen en analyseren van een groot aantal externe factoren en gevaren die niet alleen de voedselveiligheid in gevaar kunnen brengen, maar ook een negatieve invloed kunnen hebben op het productieproces, de financiën van het bedrijf en de werknemers.

De norm is van toepassing op alle partijen in de voedselvoorzieningsketen, inclusief leveranciers van non-food producten en diensten, zoals fabrikanten van apparatuur en verpakkingen, en logistieke dienstverleners.

In tegenstelling tot ISO 22000, is de FSSC 22000-norm een certificeringsschema dat wordt erkend door de GFSI (Global Food Safety Initiative). FSSC 22000 gebruikt ISO 22000 als basisvereiste voor het managementsysteem, maar bevat ook aanvullende vereisten. Deze aanvullende vereisten bestaan onder andere uit prerequisite programs (PRP’s) of universele procedures die worden gebruikt om de arbeidsomstandigheden in voedselfabrieken te controleren, en specifieke FSSC 22000-vereisten om de consistentie, integriteit en het beheer van het voedselveiligheidssysteem te waarborgen.

De internationale markt en het wereldwijde verkeer van voedselproducten hebben een behoefte aan voedselveiligheidsnormen gecreëerd, en de FSSC 22000- en ISO 22000-certificeringen zorgen voor veiligheid in een stabiele wereldwijde voedsel supply chain.

ISO 22000 en FSSC 22000 helpen organisaties bij het identificeren van veiligheidsrisico’s bij de productie en stimuleren ook de veiligheid en controle van de producten zelf.

VOORDELEN

Jačanje poverenja u kompanije sa TISAX sertifikatom cena Srbija

Door vertrouwen op te bouwen en de belangrijkste aspecten van het certificeringsproces te begrijpen, ontstaan stabiele en vriendschappelijke relaties die als basis dienen voor zakelijke vooruitgang.

  • icon Verbetering van de voedselveiligheid en productkwaliteit
  • icon Versterking van consumentenvertrouwen en de -bescherming
  • icon Betere zakelijke kansen op buitenlandse markten
  • icon Bescherming tegen potentiële risico's

GERELATEERDE NORMEN