GMP+

GMP+

Certificering voor diervoeder

GMP+ standard cena Bezbednost stočne hrane sertifikat Srbija

GMP+ is wereldwijd toonaangevend op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteitscontrole voor diervoeder, en de GMP+ certificering voegt geloofwaardigheid toe aan de kwaliteit en veiligheid van producten van elke fabrikant die betrokken is bij de productie van diervoeder.

De GMP+ standaard voor veiligheidscertificering van diervoeder bestaat uit twee modules: GMP+FSA (GMP + Food Safety Assurance) en GMP+FRA (GMP + Food Safety Responsibility). De term GMP staat voor “Good Manufacturing Practice”. Dit is de standaard die gebruikt wordt voor het uitgeven van GMP+-certificaten op basis van een keten-principe en bevat vereisten uit ISO-standaarden voor kwaliteitsmanagement.

Voor het verkrijgen van een GMP+-certificaat is het essentieel om een managementsysteem voor de voedselveiligheid van diervoeder te hebben dat voldoet aan de GMP+-normen. Bedrijven definiëren eerst hun activiteiten en kiezen de juiste GMP+-standaard voor certificering. Er zijn vier belangrijke GMP+ certificeringsstandaarden. Eén is een algemene standaard met een breed certificeringsbereik en de andere drie zijn specifieke standaarden met een beperkter bereik. De GMP+B1-standaard omvat alle diervoederproducten en kan gebruikt worden door elk bedrijf dat diervoeder produceert, verhandelt of opslaat. Deze GMP+-module wordt vaak gebruikt door bedrijven die een ISO-certificering hebben. De GMP+-standaard volgt dezelfde structuur en terminologie als de nieuwste ISO 9001-standaard.

De drie specifieke GMP+-modules – B2, B3 en B4 – bieden een hoog niveau van diervoederveiligheid, maar zijn ontworpen voor meer specifieke activiteiten. Dit betekent dat de terminologie in deze documenten herkenbaarder is en verschillende relevante voorbeelden/uitleg bevat. De toepassingsgebieden van de vier belangrijkste GMP+FSA-standaarden zijn:

  • B1 – Productie, handel en diensten
  • B2 – Productie van diervoederingrediënten
  • B3 – Handel, verzameling, opslag en transport van diervoeder
  • B4 – Vervoer

Bij het opzetten van een voedselveiligheidssysteem gaat het in principe om het implementeren van regels en procedures om de veiligheid van diervoeder te controleren, zoals het definiëren van taken en verantwoordelijkheden, productie-instructies, reinigingsprotocollen, het bijhouden van gegevens en het bijwerken van kwaliteitsinstructies en controleregisters.

GMP+ is een systeem voor de veiligheid van diervoeder dat bedrijven in staat stelt om elke diervoederverpakking die op de markt wordt gebracht te kunnen traceren, zodat de productie traceerbaar is. In geval van onveilig diervoeder is deze informatie cruciaal om de bron te identificeren en verdere besmetting te voorkomen. Bedrijven kunnen advies inwinnen bij de certificeringsinstantie INTERCERT DOO voor een effectieve en efficiënte certificering van hun managementsysteem voor de voedselveiligheid van diervoeder, ook al voeren ze vaak interne controles en voorbereidingen uit, om ervoor te zorgen dat aan alle noodzakelijke voorwaarden wordt voldaan.

Het GMP+-certificaat biedt extra geloofwaardigheid aan de kwaliteit en veiligheid van producten van elke fabrikant die betrokken is bij de productie van diervoeder.

VOORDELEN

Jačanje poverenja u kompanije sa TISAX sertifikatom cena Srbija

Door vertrouwen op te bouwen en de belangrijkste aspecten van het certificeringsproces te begrijpen, ontstaan stabiele en vriendschappelijke relaties die als basis dienen voor zakelijke vooruitgang.

  • icon Nieuwe verkoopkansen en registratie in de GMP+-databank
  • icon Verbetering van de veiligheidskwaliteit van diervoeder
  • icon Een erkend kwaliteitsmerk dat klanten herkennen
  • icon Behalen van een hoge mate van efficiëntie door toepassing van GMP+, HACCP en ISO principes

GERELATEERDE NORMEN