Diensten
ISO Standaard Certificering
Door het leveren van deskundige certificeringsdiensten voor internationale normen aan onze klanten, stimuleren wij de ontwikkeling van alle processen en activiteiten en zorgen wij ervoor dat aan alle vereisten en wetten tot in de kleinste details wordt voldaan. De normen zijn toepasbaar op bedrijven van alle groottes en uit alle sectoren.
Afhankelijk van de behoeften biedt INTERCERT B.V. certificeringsdiensten aan in drie categorieën die direct invloed hebben op de functionaliteit, het welzijn en de veiligheid van uw organisatie, zoals weergegeven in de onderstaande lijst:
FUNCTIONALITEIT
ISO 9001
ISO 13485
ISO/IEC 20000
ISO 22716
ISO 21001
ISO 28000
ISO 31000
ISO 41001
ISO 3834
EN 1090
IATF 16949
GLOBAL GAP
GMP+
ISO 10002
ISO/IEC 42001
EN 15085
Certificeringsgroepen
1. FUNCTIONALITEIT
Het implementeren van passende kwaliteitsnormen stimuleert het functioneren van een organisatie, doordat de prestaties hierdoor op een groot aantal technische en organisatorische vlakken worden verbeterd. Deze groep van normen voor functionaliteit vertegenwoordigt systemen die wereldwijd door vele organisaties op grote schaal worden toegepast, omdat de invoering hiervan deze bedrijven helpt om hun producten of diensten beter in de markt te positioneren. Dit wordt bereikt door het vertrouwen van klanten en consumenten in de aangeboden producten en diensten op te bouwen, omdat het certificaat, dat wordt uitgegeven door een onafhankelijke certificeringsinstantie, dient als garantie dat aan al hun verwachtingen met betrekking tot kwaliteit en functionaliteit zal worden voldaan.
ISO 9001
Kwaliteitsmanagementsystemen
De ISO 9001-norm is het meest erkende en internationaal geaccepteerde kwaliteitsmanagementsysteem (QMS) en een uiterst nuttig instrument dat door miljoenen bedrijven, organisaties en instellingen met succes is gebruikt om hun bedrijfsvoering te verbeteren en hun activiteiten efficiënter uit te voeren.
ISO 13485
Medische apparaten
ISO 13485 is een norm die een reeks eisen vertegenwoordigt voor de productie, assemblage, onderhoud en verkoop van medische apparaten en apparatuur. Het is een essentiële vereiste voor het op de markt brengen van medische apparaten en apparatuur op zowel lokale als EU-markten.
ISO/IEC 20000
Service management
Ongeacht of IT-diensten intern zijn of worden geleverd als onderdeel van de bedrijfsactiviteiten, moeten ze betrouwbaar, kosteneffectief en efficiënt zijn. ISO 20000-1 helpt organisaties bij het effectief beheren van IT-diensten en maakt eenvoudige integratie met bestaande managementsystemen mogelijk.
ISO 22716
Cosmetica - Good Manufacturing Practices (GMP)
ISO 22716 stelt eisen aan de productie, controle, opslag en verzending van cosmetische producten. De ISO 22716-certificering toont de kwaliteit, veiligheid en milieuaspecten van de productie van een bedrijf aan, die door de implementatie en certificering van deze norm worden aangepast aan lokale en internationale wet- en regelgeving.
ISO 21001
Managementsystemen voor onderwijsorganisaties
ISO 21001 is het Managementsysteem voor Onderwijsorganisaties (EOMS) en vertegenwoordigt een internationale norm die door onderwijsorganisaties wereldwijd wordt toegepast. Het werd in mei 2018 gepubliceerd door de Internationale Organisatie voor Standaardisatie (ISO).
ISO 28000
Veiligheid en veerkracht - Veiligheidsmanagementsystemen
Logistieke uitdagingen bij het transporteren van goederen en het leveren van ononderbroken diensten vormen aanzienlijke obstakels in het huidige bedrijfsleven. Het ISO 28000 Supply Chain Veiligheidsmanagementsysteen is een norm die organisaties wereldwijd helpt om de risico's binnen de supply chain te verminderen.
ISO 31000
Risicomanagement
De ISO 31000-norm adviseert organisaties om een risicomanagementsysteem te ontwikkelen, te implementeren en continu te verbeteren, specifiek gericht op het integreren van risicomanagementprocessen in de gehele organisatie.
ISO 41001
Facilitair management
ISO 41001 staat synoniem voor effectief facilitair management en omvat de modernisering en ontwikkeling van faciliteiten volgens wereldwijde praktijken om aan de verwachtingen van klanten en gebruikers te voldoen.
ISO 3834
Lasmanagementsysteem
EN ISO 3834 is een internationale norm die bedoeld is voor organisaties die lasprocessen in hun activiteiten hebben.
EN 1090
Metalen constructies
De EN 1090-norm specificeert de eisen voor het beoordelen van de conformiteit van constructieve elementen van aluminium of staal, evenals systemen met meerdere componenten die onder deze norm op de markt worden gebracht.
IATF 16949
Automotive Kwaliteitsmanagementsysteem
IATF 16949 is een internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen in de auto-industrie, ontwikkeld door de International Automotive Task Force (IATF) en de International Organization for Standardization (ISO).
GLOBAL GAP
Good Agricultural Practices (GAP)
Certificering volgens de Global GAP-norm is een vrijwillige bevestiging voor producenten en coöperaties die aan willen tonen dat hun producten veilig zijn en dat door het gebruik van moderne technologieën en technieken de schadelijke gevolgen voor het milieu geminimaliseerd worden, terwijl de opbrengst en productveiligheid toenemen.
GMP+
Certificering voor diervoeder
GMP+ is wereldwijd toonaangevend op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteitscontrole voor diervoeder, en de GMP+ certificering voegt geloofwaardigheid toe aan de kwaliteit en veiligheid van producten van elke fabrikant die betrokken is bij de productie van diervoeder.
ISO 10002
Klanttevredenheid - Richtlijnen voor klachtenafhandeling in organisaties
De ISO 10002-norm biedt organisaties richtlijnen voor het plannen, ontwikkelen, uitvoeren, onderhouden en verbeteren van processen voor klachtenafhandeling. De norm is compatibel met ISO 9001 en ondersteunt de klantgerichte benadering ervan door middel van de effectieve en efficiënte toepassing van klachtenafhandelingsprocessen; de norm kan echter ook onafhankelijk van ISO 9001 worden gebruikt.
ISO/IEC 42001
Kunstmatige intelligentie - Managementsysteem
Door de enorm snelle vooruitgang van kunstmatige intelligentie tegenwoordig is er een toenemende behoefte aan effectieve standaardisatie en regelgeving om een verantwoord gebruik ervan te waarborgen.
EN 15085
Lassen van spoorwegvoertuigen en -onderdelen
Om maximale veiligheid in het openbaar vervoer te garanderen, heeft het Europees Comité voor Normalisatie een technische norm uitgegeven voor het ontwerp, de productie en het onderhoud van spoorwegvoertuigen en hun onderdelen. EN ISO 15085 definieert kwaliteitscriteria om aan de technische eisen van lassen te voldoen.
WELZIJN
OK COMPOST
ISO 14021
ISO 14001
ISO 50001
ISO 37001
SA 8000
ISO 26000
FSC COC
SEDEX SMETA
ISO 14064
BSCI
GRASP
OK RECYCLED
OK COMPOST
OEKO TEX 100
ORGANIC
2. WELZIJN
Sociale, milieu- en economische normen staan centraal in deze managementsysteemgroep, waarvan de implementatie leidt tot besparingen op resources door verantwoord beheer. Het is bedoeld voor organisaties die sociale verantwoordelijkheid willen tonen en willen bijdragen aan het behoud van het milieu. Het afstemmen van bedrijfsactiviteiten op duurzame ontwikkelingsprincipes wordt bereikt door het toepassen van de best practices en een verschuiving in het bewustzijn van werknemers. Op deze manier zorgen organisaties voor een stabiele bedrijfsgroei en stimuleren zij de marktgroei, wat tevens gepaard gaat met een vermindering van schadelijke gevolgen. Door verantwoordelijkheid te nemen, krijgen bedrijven een positief imago en onderscheiden zij zich als gewetensvolle leden van de lokale gemeenschap.
OK COMPOST
Certificatieschema voor de compostering van producten
Vanwege het groeiende milieubewustzijn onder consumenten, neemt de vraag naar producten op basis van hernieuwbare grondstoffen toe. Met de certificering volgens de OK Compost-standaard wordt bevestigd dat producten kunnen worden gecomposteerd en afgebroken in overeenstemming met ecologische normen, wat bijdraagt aan duurzaamheid en afvalvermindering.
ISO 14021
Zelfverklaarde milieuclaims
Internationale norm met betrekking tot beweringen die door fabrikanten, importeurs, handelaren of distributeurs worden gedaan over de milieuaspecten van hun producten/diensten. Het stelt organisaties in staat om hun milieu-prestaties op een transparante en geloofwaardige manier aan consumenten te communiceren.
ISO 14001
Milieumanagementsystemen
Vanwege de toenemende complexiteit van de markt is de ISO 14001:2015-norm ontwikkeld, die een geïntegreerde benadering van milieubeheer biedt en duurzaamheid centraal stelt in de bedrijfsvoering.
ISO 50001
Energiemanagement
De ISO 50001 certificering geeft aan dat een organisatie zich inzet voor het implementeren van maatregelen die gericht zijn op het verbeteren van de energie-efficiëntie, het nemen van verantwoordelijkheid en het actief deelnemen aan duurzame ontwikkeling.
ISO 37001
Anti-omkoping managementsystemen
ISO 37001 helpt organisaties bij het vaststellen van methoden voor de preventie, opsporing en bestrijding van omkoping en corruptie.
SA 8000
Standaard voor sociale verantwoordelijkheid
Social Accountability 8000 (SA 8000) is de eerste wereldwijde norm voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. De SA 8000-certificering wordt gepromoot als een vrijwillige, universele standaard voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in het verifiëren en certificeren van de arbeidspraktijken binnen hun activiteiten en die van hun leveranciers.
ISO 26000
Maatschappelijke verantwoordelijkheid
ISO 26000 is een internationale standaard voor het implementeren van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) binnen uw organisatie.
FSC COC
Chain of Custody-certificering - Forest Stewardship Council
De Forest Stewardship Council™ (FSC) is een niet-gouvernementele non-profitorganisatie die verantwoord beheer van de bossen in de wereld stimuleert. FSC werd in 1993 opgericht als reactie op de wijdverspreide wereldwijde ontbossing en is een organisatie met een bestuursstructuur gebaseerd op transparantie en gelijke belangen van belanghebbenden. Het unieke kader stelt belanghebbenden van over de hele wereld in staat om door middel van consensus essentiële maatschappelijke en milieucriteria voor bosbeheer vast te stellen.
SEDEX SMETA
Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Met de SMETA-audit kunnen organisaties hun locaties beoordelen en kunnen klanten inzicht krijgen in de maatschappelijke verantwoordelijkheid van de fabrikanten en dienstverleners.
ISO 14064
Broeikasgassen
ISO 14046 is een internationale norm voor de kwantificering en rapportage van broeikasgasemissies. De ontwikkeling ervan begon in 2002 als een toevoeging aan de ISO 14000-serie van milieumanagementnormen.
BSCI
Business Social Compliance Initiative (Code of Conduct)
De BSCI Standaard (Code of Conduct) is een verzameling van principes en waarden die, wanneer geïmplementeerd, helpen om aan de verwachtingen van zakenpartners te voldoen. De BSCI-standaard verwijst naar internationale overeenkomsten, zoals de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, het Kinderrechtenverdrag en Business Principles.
GRASP
GRASP - Global GAP
De ideologie van het Global GAP-concept als een goede landbouwpraktijk omvat niet alleen productveiligheid en milieubescherming, maar beschouwt ook de menselijke factor als een van de essentiële aspecten van deze standaard. Binnen het Global GAP-kader is er een specifieke module ontwikkeld die zich richt op sociale elementen met betrekking tot de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van werknemers. Dit is een vrijwillige module die gebaseerd is op risicobeoordeling en sociale praktijken op landbouwbedrijven, die specifiek ingaat op hoe u uw werknemers behandelt.
OK RECYCLED
OK RECYCLED
OK RECYCLED staat voor een systeem van producthergebruik door gebruikte producten te recyclen. Door de hoeveelheid gerecycled materiaal in de producten weer te geven, promoten we duidelijk verantwoordelijk gedrag ten opzichte van het milieu, waardoor producten beter presteren op de lokale en EU-markten.
OK COMPOST
OK COMPOST
Als gevolg van het toegenomen milieubewustzijn van consumenten is er een groeiende markt voor producten op basis van hernieuwbare grondstoffen. Die ecologisch bewuste motivatie van klanten is precies de reden waarom er behoefte is aan een onafhankelijke, kwaliteitsvolle garantie van de hernieuwbaarheid van grondstoffen, en het "OK Compost"-certificaat voldoet perfect aan die behoefte.
OEKO TEX 100
Test- en certificeringssysteem voor textielproducten
OEKO-TEX Standard 100 is een test- en certificeringssysteem voor textielproducten, ongeacht de fase van het productieproces waarin ze zich bevinden.
ORGANIC
Biologische productie
Biologische landbouw is een term die verwijst naar productie die gebaseerd is op een groot respect voor ecologische principes door het rationele gebruik van natuurlijke hulpbronnen, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, het behoud van natuurlijke diversiteit en milieubescherming. Het impliceert de inzet van natuurlijke stoffen en procedures, en beperkt of elimineert het gebruik van gesynthetiseerde middelen volledig.
VEILIGHEID
ISO 25010
ISO 45001
ISO 39001
ISO/IEC 27001
ISO/IEC 27701
ISO 14298
VCA/SCC/SCP
ISO/FSSC 22000
HACCP
ISO 22301
BRC
IFS Standard
TISAX
PCI DSS
ISO 19650
3. VEILIGHEID
Het voornaamste doel van veiligheidsnormen is om risico's voor de bedrijfsvoering te verminderen of volledig te elimineren en het beheer van kwetsbare punten in bedrijfsprocessen mogelijk te maken. Dit stelt organisaties in staat om een omgeving te creëren die competenties versterkt en het bewustzijn van werknemers verhoogt, waardoor bedreigingen voor de bedrijfsvoering aanzienlijk worden verminderd. Door gegevens op de juiste manier te rapporteren en te analyseren, wordt een consistente controle op kwaliteit bereikt. Op deze manier wordt vertrouwen opgebouwd bij klanten en partners in het streven naar een stabiel en langdurig voortbestaan op de markt.
ISO 25010
Kwaliteitseisen en evaluatie van systemen en software (SQuaRE)
ISO 25010 is een internationale standaard die een kwaliteitsmodel voor softwareproducten definieert. De standaard helpt organisaties bij het beoordelen en verbeteren van de kwaliteit van hun softwareoplossingen gedurende alle fasen van de levenscyclus van de software.
ISO 45001
Occupational Health & Safety – OH&S
Het ISO 45001 Managementsysteem voor Gezondheid en Veiligheid op het Werk zal u helpen bij het beschermen en behouden van het meest waardevolle bezit van uw bedrijf - uw mensen. Door dit systeem te implementeren, creëert u de voorwaarden om de hoogste zakelijke successen en doelen te behalen.
ISO 39001
Veiligheidssystemen voor het wegverkeer
ISO 39001 is een internationale norm voor verkeersveiligheid die organisaties helpt bij het opstellen en implementeren van geschikt beleid, doelstellingen en strategieën om de verkeersveiligheid te verbeteren en het aantal verkeersongevallen te verminderen.
ISO/IEC 27001
Information Security Management Systems (ISMS)
De ISO/IEC 27001 Information Security Management Systems (ISMS) norm is het meest uitgebreide internationale kader voor het beheren van informatiebeveiliging binnen een organisatie. Het behoort tot de ISO 27000-familie van normen (inclusief ISO 27002, ISO 27005, ISO 27017, ISO 27031 en andere) en helpt organisaties bij het identificeren van risico's, kwetsbaarheden en bedreigingen. Op basis hiervan kunnen ze passende controles implementeren om dergelijke risico's te beperken.
ISO/IEC 27701
Privacy Information Management System (PIMS)
ISO/IEC 27701 is de eerste internationale norm die de vereisten vastlegt en richtlijnen geeft voor het opzetten, implementeren, onderhouden en voortdurend verbeteren van een Privacy Information Management System (PIMS) in de vorm van een uitbreiding op de bestaande informatiebeveiligingsnormen ISO/IEC 27001 en ISO/IEC 27002.
ISO 14298
Management van beveiligde drukprocessen
ISO 14298 is een internationale norm die de vereisten definieert voor het managen van beveiligde drukprocessen en die de ontwikkeling, verbetering en ISO 14298-certificering van het systeem mogelijk maakt.
VCA/SCC/SCP
Safety Certificate Contractors (SCC) / Safety Certificate Personnel Service Providers (SCP)
De VCA-norm (“Veiligheidscertificaat Aannemers”), in het Engels bekend als SCC, is een internationale norm voor veiligheid, gezondheid en milieubescherming voor aannemers en hun onderaannemers die diensten verlenen en werkzaamheden uitvoeren op klantlocaties.
ISO/FSSC 22000
Management van voedselveiligheid
ISO 22000 is de eerste internationale norm voor het beheer van voedselveiligheid die de vereisten voor alle organisaties in de gehele voedselproductie- en distributieketen vastlegt, om veilige producten voor de eindconsument te garanderen.
HACCP
Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP)
De HACCP-norm helpt u om de voedselveiligheid binnen uw organisatie voortdurend te monitoren en effectief te beheren. Het HACCP-systeem is een belangrijk hulpmiddel voor het verbeteren van de bedrijfsvoering en processen, waardoor het product veiliger wordt voor de consument.
ISO 22301
Managementsysteem voor bedrijfscontinuïteit
ISO 22301 is een internationaal erkende norm die organisaties helpt bij het identificeren van potentiële gevaren en kritieke bedrijfsfuncties die door incidenten getroffen zouden kunnen worden. Het vergemakkelijkt ook het opstellen van plannen en reacties om ervoor te zorgen dat de dagelijkse bedrijfsactiviteiten door kunnen gaan.
BRC
British Retail Consortium (BRC)
BRC (British Retail Consortium) is een van de meest algemeen erkende voedselveiligheidsnormen, die door fabrikanten over de hele wereld wordt geaccepteerd, vooral voor producten die bestemd zijn voor de Britse markt.
IFS Standard
International Featured Standards (IFS)
IFS (International Featured Standards) is een internationale norm voor voedselveiligheid die gericht is op voedselproducenten. IFS maakt deel uit van het Global Food Safety Initiative (GFSI) en richt zich op de veiligheid en kwaliteit van processen en producten.
TISAX
Trusted Information Security Assessment Exchange (TISAX)
TISAX (Trusted Information Security Assessment Exchange) is een beheersysteem voor informatiebeveiliging dat speciaal ontworpen is voor de auto-industrie. De standaard is gebaseerd op de vereisten van de VDA ISA (Information Security Assessment) en is compatibel met ISO 27001.
PCI DSS
Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS)
PCI DSS is opgericht om regels op te stellen voor financiële instellingen en dient als minimumnorm voor de betalingsverwerkende industrie. Het zorgt ervoor dat het betalingssysteem versterkt wordt en beter beschermd is tegen datalekken.
ISO 19650
Building Information Modeling (BIM)
Building Information Modeling (BIM) is een proces waarbij gegevens worden omgezet in waardevolle informatie, waardoor de digitalisering van de waardeketen binnen de bouwsector gedurende de hele levenscyclus van een object mogelijk wordt. Het omvat de uitwisseling van verschillende soorten informatie, waaronder geometrische, technische, functionele, kosten- en prestatiegegevens tijdens de gehele levenscyclus van een gebouw.

Elke organisatie heeft behoefte aan goed opgeleide en competente mensen. Met de juiste training kunnen werknemers hun taken efficiënter en vakkundiger uitvoeren, zodat ze diensten en goederen van hoge kwaliteit aan de eindgebruikers kunnen leveren. Het resultaat is tevreden klanten, duurzame samenwerking en aanbevelingen, die de bedrijfsgroei en marktuitbreiding stimuleren. Gecertificeerd personeel leidt daarnaast ook tot meer vertrouwen bij aanbestedingen, aangezien de certificering aantoont dat gemakkelijk aan alle basisvereisten wordt voldaan en een goede samenwerking tot stand kan worden gebracht. Gekwalificeerd personeel is essentieel in elk bedrijf, omdat zij hun taken deskundiger kunnen uitvoeren dankzij de verstrekte trainingen en certificaten, die van cruciaal belang zijn om de kwaliteit van hun werk aan te tonen. Om op zowel internationale als lokale markten te kunnen opereren, moeten individuen over certificeringen beschikken, of het nu gaat om veiligheid op het werk (VCA), lassen (ISO 9606), informatiebeveiliging (DPO), voedselveiligheid (Voedselveiligheidscultuur) of een van de vele andere gebieden waar certificeringen een persoonlijk en organisatorisch concurrentievoordeel opleveren.
ISO 9606
ISO 9606
Kwalificatietesten van lassers
Door middel van het certificeringsproces worden de vereisten voor de kwalificatie en certificering van lassers voor smeltlassen vastgesteld. De lascertificering garandeert de naleving van de technische regels voor het systematisch testen van lasserskwalificaties, waardoor deze kwalificaties universeel geaccepteerd worden.
PRODUCTCERTIFICERING




Het waarborgen van kwaliteit en een stabiele productie wordt het best bereikt door standaardisatie van producten, wat ongetwijfeld leidt tot zichtbare verbeteringen. Gecertificeerde producten wekken vertrouwen op bij klanten, die daardoor kunnen rekenen op de gebruikelijke kenmerken van een gestandaardiseerd product dat voldoet aan wettelijke, Europese en persoonlijk vastgestelde normen, waardoor er duidelijk geformuleerde afspraken ontstaan. Daarnaast kunnen gestandaardiseerde producten zeer efficiënt geproduceerd worden, omdat er duidelijk gedefinieerde eigenschappen en productiemethoden zijn, waarbij de certificering dient als kwaliteitsgarantie en als bevestiging dat aan de markteisen wordt voldaan. Continue productverbetering is de sleutel tot duurzaam zakendoen en verzekert u, in combinatie met een certificering van INTERCERT, van een veilige marktpositie door middel van het herkenbare TUV AUSTRIA-keurmerk.
ENplus
CE
PED
WPQR
ENplus
CE
PED
WPQR
Certificeringsnorm voor houtpellets
Productcertificering met het CE-merk
Pressure Equipment Directive (PED)
Welding Procedure Qualification Record (WPQR)
ENplus is een certificeringsnorm voor houtpellets gebaseerd op ISO 17255-2. Het doel van het ENplus systeem is om de levering van houtpellets voor de verwarming van residentiële, commerciële, industriële en openbare gebouwen met een duidelijk gedefinieerde en consistente kwaliteit te garanderen.
De betekenis van de “CE”-markering komt van de Franse term “Conformité Européenne”, wat letterlijk “Europese conformiteit” betekent. Het is de enige toegestane markering voor productetikettering in de Europese Unie, dat conformiteit aangeeft met de vereisten van de EU-richtlijnen met betrekking tot productveiligheid voor elk beoogd gebruik.
De PED (Pressure Equipment Directive) is een Europese richtlijn met betrekking tot drukapparatuur, die normen vastlegt voor het ontwerp en de fabricage van drukapparatuur met een maximale druk van meer dan 0,5 bar.
Het Welding Procedure Qualification Record (WPQR) is bedoeld om de bekwaamheid van een bedrijf aan te tonen om lasverbindingen van hoge kwaliteit te produceren, zoals gespecificeerd in de WPQR zelf.